Festyland afsluiter Sambanda Zomertour

16 oktober, VOLKEL – Het laatste optreden van deze zomer stond op de agenda, en wat voor een! Festyland het huisfestival van BZB, en wij, ondertussen Echte Vrienden, mochten hier niet ontbreken. Want 4 keer is scheepsrecht, toch? Festyland had dit jaar toch al wat leuke namen op het programma staan, naast Guus Meeuwis, Vato Gonzalez, VanVelzen, Miss Montreal en natuurlijk BZB stonden wij ook op dit extreem gezellige festival in het altijd zonnige Volkel. Een extra vrolijk randje aan dit weekend was dat Dick, de drummer der BZB, voor het eerst vader was geworden. Nogmaals proficiat Dick en gezin.

Zondagmiddag waren de eerste Sambandanen al aanwezig, maar het duurde nog tot een kwartier (!) voor we het podium betraden tot we compleet waren. Ach je hebt altijd mensen die het druk hebben 😉 De dag werd geopend door het Boekelse Que Pasa, later stonden o.a. “the Garden of Love”, bekend van “Down with Johnny”, de Veulpoepers (den Egelantier) en de Tribute2BobMarley band nog op het programma. Die laatste kon helaas niet komen, ik mag helaas niet vertellen waarom niet maar het had sowieso niks met drugssmokkel te maken, dat verzeker ik u.

Om 19.00 uur was het zover, BZB met trotste Papa Dick betrad het podium. De show knalt zoals gewoonlijk weer van begin af aan en verschillende Friends betreden het podium. Ruud (WC Experience), Robert (Ex-BZB), Bjorn (Ex-PSV) en Roy (Memphis Maniacs) doen ieder een nummer mee en na een half uurtje wordt het bekende ‘Boeruh’ drumritme ingezet. Het publiek schreeuwt luidkeels mee en wij mogen het podium weer op voor onze 5 minutes of fame. Het ging weer ‘ERRUG VETT!’ (Gijs v Hoogstraten, 2011), en we mochten nog een keer terugkomen voor de finale. Dit was nog even een minuutje vol uit slaan en stoppen op de afsprong van Freddy. Dit klinkt redelijk eenvoudig, dat klopt, alleen dan moet ie natuurlijk niet gaan huppelen en springen! Gelukkig ging het nog goed en stopten we gelijk.

Wederom een fantastisch optreden en een prachtige afsluiting van de Sambanda Zomertour 2011. De komende maanden is het weer tijd om te gaan zweten en zwoegen in ons repetitiehok, we hebben inmiddels al 2 nieuwe stukken op de lessenaar liggen en ook de oude stukken worden aangepakt. Houd de site in de gaten wanneer het volgende optreden is, dan hopen we u allemaal weer te zien en zullen wij ons best doen om de nieuwe nummers onder de knie te hebben.

Facebook Twitter Plusone Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.