De samba in Stadsherberg Wilhelmina

4 november, OSS – vanavond gingen we met een kleine groep Sambandanen op weg naar Oss. Er stond weer een workshop op het programma, dit maal aan een buurtvereniging. Naast al het buurten moest er dus ook gedrumd worden tijdens het jaarlijkse buurtfeest. Onze oude vertrouwde aanhanger werd weer van stal gehaald en volgeladen met trommen. Rond 9 uur ’s avonds arriveerden we bij het zaaltje van Stadsherberg Wilhelmina, de 25 mannen en vrouwen die rustig aan een drankje zaten schrokken even van het grote arsenaal instrumenten wat de zaal in werd gesjouwd.

Met maar 6 man sterk wisten we de zaal stil te krijgen na de inzet van Mistura. Nu was het hun beurt, de eerste groep kwam naar voren en koos een trom uit. Jeroen legt wat uit over samba en drummen en vervolgens mogen de Surdo’s beginnen. De hartslag van de samba, de 1 en de 2, zitten er meteen strak in en vormen een goede basis. Langzaam maar zeker komen de andere partijen erbij. Het ritme en volume zitten er goed in en we wagen ons aan de eerste makkelijke break, welke dan ook in één keer goed gaat. Dan wordt de lat wat hoger gelegd, en break 2 en 3 komen aan bod. Na de nodige oefening gaan ook deze goed. De trommen worden weer afgedaan en groep 2 komt naar voren om ze om te binden. Deze groep heeft het trucje al af kunnen kijken en pakt het dan ook iets sneller op. Met deze groep komen we al snel bij de breaks aan en deze knallen alle drie vrijwel meteen. Om het wat moeilijker te maken wordt de regel ‘doorslaan na het fluitje is een rondje!’ ingevoerd, wat voor wat extra spanning zorgt. Het gaat nog allemaal goed dus is het tijd voor de volgende stap, naast drummen moet er bij samba ook gedanst worden. Althans bewegen van links naar rechts, maar dit bleek in combinatie met het drummen toch wat lastiger.

Zo’n anderhalf uur later is het tijd voor de prijsuitreiking. Onderling was er gestemd op een top 4. Met enige verbazing werden de prijzen in ontvangst genomen en later bleek ook dat het doorgestoken kaart was. De 4 winnaars waren vooraf al gekozen door de organisatoren omdat de ‘prijs’ het organiseren van het buurtfeest volgend jaar bleek te zijn. Een leuke afsluiter van een succesvolle, knallende en vooral gezellige workshop.

Facebook Twitter Plusone Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.