Opnieuw Band Zonder Banaan support, nu bij Bavaria Open Air

Na een ‘generale repetitie’ op de Meeting Kronenberg in Nuland was het zaterdag zover. In een zonovergoten Lieshout, waar het festivalterrein van Bavaria Open Air nog flink zompig was, hing een mooi affiche. Onder andere Kane, Di-rect, Within Temptation, Alain Clark en UB40 sierden de vele posters, uiteraard vergezeld van onze vrienden van BZB.

Zo’n 15.000 mensen trotseerden de vroege regenbuitjes, die later plaats maakten voor een blauwe hemel en een heerlijk zonnetje. Na nog even flink gerepeteerd te hebben met BZB in de kleedkamers kon het geweld losbarsten. Bassist Willem opperde, al luidkeels zingend, nog het idee om geïmproviseerd ‘Brasiiiiiil, nanananananananaaaaaa’ ten gehore te brengen. Dit voorstel werd met evenzo luide en voornamelijk vals zingende kelen beantwoord door de andere aanwezigen in de kleedkamer (alleen een enkel BZB-bandlid wist enige toon te houden). Dergelijke ambities werden echter al vlug van tafel geveegd en na compleet ondergestickerd te zijn door Bart Balletjes (ja, Festyland is zéker vet) werd men dan toch echt op het podium verwacht. ‘Kort maar krachtig’ werd het devies. Na het enthousiaste publiek aanschouwd te hebben maakten we weer plaats voor de daadwerkelijke maestro’s, die hun set met enthousiasme en de gebruikelijke kwaliteit afsloten. Lieshout stond weer op z’n kop! BZB, bedankt!

ps. wij keuren binnengesmokkelde roadies ten allen tijde niet goed, maar zijn wel dankbaar voor het mooie beeldmateriaal dat dat opleverde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *