Edição cinco van Samba Cinco heerlijk tropisch!

SambaCinco2014_0432Het was weer een lange dag voor de leden van Sambanda. Zondag stond de vijfde editie van ons festival Samba Cinco op het program. Een dag zonder voetbal, want daar was handig rekening mee gehouden vooraf. We hadden natuurlijk niet gedacht dat we in de nacht ervoor nog naar een bloedstollende penaltyserie moesten kijken.

Voor ons was het dus erg vroeg toen we rond kwart voor zes het Sint Agathaplein opliepen. Inmiddels loopt de opbouw als een geoliede machine en binnen no-time was het festivalterrein omgetoverd in een heuse Copacabana. Door het wisselvallige weer was het wat minder druk als andere jaren maar zeker zeer gezellig en levendig.

Voor dat laatste zorgden vooral de kinderen van Dansstudio Laura. In drie grote groepen werden er tropische dansen uitgevoerd. Van de kleintjes van 5-6 jaar tot de dametjes van rond de 10 jaar en zelfs drie stoere breakdancers, allen stalen de show. Daarnaast speelden Percussao uit Breda, Impulsao uit ‘s-Hertogenbosch, Samba Rooi uit Sint Oedenrode en Batala uit Tilburg allemaal prima sets met uiteenlopende stijlen. Je merkt als je de leden van deze bands spreekt dat ze allemaal blij zijn met de ongedwongen en gezellige sfeer die er heerst gedurende de dag. Ze genieten van elkaars muziek. Ondertussen zaten Gijs, Johan en Roel onder de surf-luifel te chillen, gewoon omdat het kon.

Dan wordt het tijd voor het tweede setje van Sambanda. Later zullen de mensen zeggen: was dit nou vóór of ná de introductie van jullie rukskes? Een voor een komen de mannen in hun nieuwe stoere kilts het podium op. Tijdens een langdurig intro krijgt ieder zijn momentje om even met de billen te draaien. Daarna vol gas door met Brasilian Wax. Hierna wordt even stilgestaan bij het laatste optreden van onze nestor Riny van Bree. Hij neemt na zes jaar afscheid van Sambanda. Overladen door emoties ontvangt hij zijn eerste shirt, ingelijst als een waar collectorsitem. Inmiddels wordt er op het podium allerlei electronica aangesloten voor een speciale versie van Give it up. Met Wilant als een ware Vangelis en Paul als Jean Michel Jarre hebben we ineens twee ware Synthesizer goden in ons midden.

Geflankeerd door prachtige danseressen van Latinize komen de vertrouwde nummers Bellysjef en Kaliber. Na Sambanda sluit Batala de dag af met een energieke set samba. Iets te kort omdat het tegen zevenen plotseling pijpestelen gaat regenen. Alles wat er die dag opgespaard was komt eruit vallen. Dus gezellig met zijn allen schuilen in de tenten.

Wederom een memorabele SC.
Klik hier voor de foto’s

Joris Biemans

Facebook Twitter Plusone Email

Reactie op Edição cinco van Samba Cinco heerlijk tropisch!

  1. Erwin Kok schreef:

    Stik bedankt, blij dat we bij jullie wederom mochten spelen.

    Erwin en Ellen Kok
    Percussao

    P.S. Jeroen, denk je nog aan het film materiaal voor me?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.