Stu-Stu-Studio opnames met DJ Peter Bird

Omdat Willem Birdies, alias producer en DJ Peter Bird, voor zijn nieuwste plaat een lekker sambaritme zocht, dook hij een paar weken geleden plots op tijdens een repetitie van Sambanda. De klik was er snel: als jullie het leuk vinden mogen jullie me in Studio LEF helpen om mijn nieuwste track op te nemen, met een groot Sambanda-gehalte.

En omdat de Beatles ook pas echt diepgang kregen toen ze de studio’s indoken dachten we dat we dat maar eens moesten doen. Een leuke, leerzame ervaring en wellicht komen er weer leuke nieuwe contacten uit. Dus donderdagavond 4 mei staat tegenwoordig met hoofdletters in de annalen van Sambanda, en daar bedoelen we niks vies mee…

Een beetje onwennig was het wel. Normaal hebben we allemaal minimaal een meter om ons heen nodig om onze typische moves te etaleren, nu kregen we van studioeigenaar Lars exact 12,7 cm. Want daar stond de microfoon en die was heilig. Lars: ‘wie een mircofoon aanraakt, koopt hem van me’. De toon was letterlijk gezet. Maar logisch ook, wat een studio is dat dan! Voorzien van alle electronica om tot in het kleinste detail alles perfect op te nemen, en dat maakte ons best kwetsbaar. Waar men zich normaal kan verschuilen achter “ik hoorde je niet goed”, “dat heeft het publiek toch niet gezien” of “mijn vel lag er niet goed op” hadden we nu geen enkel excuus voor falende prestaties.

Tussen half acht en half twaalf ontstond er steeds meer enthousiasme. Zowel bij Peter Bird, het team van Lef, als bij Sambanda. Na de nodige biertjes was iedereen tevreden en kan het monteren beginnen. Wanneer Peter Bird met zijn nieuwste track de lijsten bestormt horen jullie het. Een hele vette samenwerking die bijna schreeuwt om herhaling. Thanx jongens!

  

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *