Samba Cinco 3 in het zonnetje, een prachtige dag met hoog niveau!

Wel regen. Geen regen. Moesson. De weersvoorspellingen waren voor zondag 8 juli even wisselvallig als de resultaten van het Nederlands elftal de laatste 20 jaar. Alleen onze Jan wist het zeker: het gaat niet regenen.

Zondagochtend rond half 6 werd het Agathaplein in Boekel omgebouwd tot Samba Cincoplein. Weersverwachting: 95% kans op regen, 14 mm regenval en alleen ’s ochtends wat droogte. Geen goed nieuws wanneer je maandenlang bezig bent om een festival op touw te zetten. En van de afwezigheid van regen kwam die ochtend ook weinig terecht. Nog voor het opbouwen was eenieder al doorweekt. Dat zou nog een gezellig dagje gaan worden…

En dat werd het!!! Men vroeg de bands, XammeRamme, Volle Petaj, El Niño en ¡mpulsão! om zoveel mogelijk goed weer mee te nemen naar Boekel. Die middag zou uitwijzen dat hier gretig gehoor aan werd gegeven. En zo kon het dat die middag in het slechtste geval welgeteld drie motregendruppeltjes vielen en het programma onaangetast voortgezet kon worden. DJ Jordy was al lekker op tijd aanwezig om iedereen met zomerse beats op te peppen zoals we dat van hem gewend zijn. Ook de bands arriveerden tijdig en zo kon om half twee het muzikale programma beginnen. Het niveau was zeer hoog, maar wat wil je ook met zo’n lijstje namen… en het publiek kon dan ook niet achter blijven. Ondanks de grijze vergezichten in de lucht kwam het volk weer in grote getale naar Boekel. Zij genoten van hele vette optredens van alle bands, die het publiek meer dan ooit wisten te boeien. Dat lukte ook danseres Tineke met gemak.

De kids vermaakten zich ook opperbest op het podium, op de springkussens (als de olifant niet bezet werd door Sambanda leden dan) én met de ranjakabouter, die, getuige de jaarvoorraad aan ranja die in dorstige (kinder?)kelen belandde, overuren heeft gedraaid.  Hun aandacht ging rond 6 uur wat meer richting het podium, waar Sambanda het festival afsloot met hun enige, maar knallende set. Volgend jaar toch maar weer een tweede setje, want twaalf uur aanwezig zijn op het plein en dan nóg niet gespeeld hebben, da’s niks, toch? Voor Klaas zijn laatste gig, jammer genoeg gaat hij Sambanda verlaten. Maar wel met een absoluut hoogtepunt, bedankt Klaas!

Twee danseressen gaven nog een vuurspuwshowtje weg. Uiteraard werd Sideburns Rule uit het publiek getrokken om deel te nemen aan deze act. Of all people… en die wilde natuurlijk even laten zien dat hij dat veel beter kon. Verstandig als de dame in kwestie was, liet ze Roel niet zijn gang gaan.

De dag liep langzaam maar zeker op z’n einde, de bands keerden weer huiswaarts na twee fantastische sets neergezet te hebben en het volk had hun bonnetjes ook weer op. Een mooi moment voor een wolkbreuk, moet men daar boven hebben gedacht. Ach ja… zolang het tussen de buien door maar droog is. Veel hulp werd geboden door de vrijwilligers tijdens het afbouwen, zodat het plein er rond half 11 weer prima bij lag (bladblazers yo). En zo eindigde een topdag met een welverdiend pintje bij de plaatselijke stamkroeg.

We willen nogmaals alle bands ontzettend bedanken, maar uiteraard ook alle vrijwilligers die keihard hebben gewerkt gisteren voor een bomvol plein. En natuurlijk het publiek, waaronder een flink aantal leden van collegabands. Erg leuk dat jullie er allemaal waren en ongetwijfeld: TOT VOLGEND JAAR!

Oh, en als Raymond even op en neer had kunnen komen, zou hij zeer terecht hebben gezegd: Boekel, bedankt!

Facebook Twitter Plusone Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.