Tropische hitte tijdens gezellige eerste editie Samba Cinco

Zaterdag 10 juli stond voor Sambanda (en vele anderen) in het teken van sambafestival Samba Cinco! Met dit festival werd geprobeerd om een tropisch sfeertje neer te zetten, iets wat mede door de zinderende hitte absoluut gelukt is. Met vijf sambabands in het verschiet, een beachvolleybalveld midden op straat en een heerlijk verfrissende neveldouche beloofde het een mooie dag te worden. En hoewel het kwik iets hoger reikte dan we in eerste instantie hoopten, werd het ook een mooie dag.

Terwijl achter de copacabana bar de “Sambanda on the rocks”-cocktails als zoete broodjes over de toonbank vlogen werd het ene na het andere opzwepende ritme het publiek in geslingerd. Deelnemende bands A-Batucada, Samba Rooi, Banda Nobra en de swingende afsluiting van Batedeira vulden het muzikale programma aan voor de thuiswedstrijd van Sambanda. De hitte hield in ieder geval de bands niet tegen om er flink tegen aan te gaan. Het zweet gutste dan ook flink over de vele voorhoofden…

De dag werd besloten met de prijsuitreiking van de Limbo Limbo wedstrijd, waar een workshop door Sambanda op het spel stond. En alhoewel de (voor het oog zeer prettige) vrouwelijke afvaardiging van de danseressen van Samba Rooi het erg goed deed, moest zij het toch afleggen tegen het bebaarde slangenmens. De laatste pinten werden vervolgens gedronken, de bonnen guitig gespendeerd en Sambanda kon hetgeen die morgen om 6 uur al werd opgebouwd weer gaan afbreken. Er werd nog een aperitiefje genuttigd in ’t Vossenhol, waar vele sterke verhalen de rondte deden en geen Amerikaans werd gesproken op een zekere beat.

Al met al een meer dan geweldige dag, die volgend jaar zeker een herhaling zal krijgen. Dan nóg grootser, uitbundiger, sfeervoller en hopelijk iets minder warm.

Tot slot nog een dikke vette pluim voor een ieder die Samba Cinco mede mogelijk heeft weten te maken en absoluut tot volgend jaar!!!

Facebook Twitter Plusone Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.