Sambanda: “Zweten tijdens de Marathon van Tilburg”

WAT?! Lees ik dit goed? Sambanda gaat een marathon rennen? Neeeeeeeje, bende gek, zeker niet in een hitte van 32˚C rennend en zwoegend over asfalt… Wij vertrokken in alle vroegte naar Tilburg om te doen waar we goed in zijn; Plezier maken. Samen met tal van andere sambabands mochten we de Forrest Gumps aan de zijlijn van het parcours -die dwars door Tilburg trok-  toespelen én schreeuwen om ze nét die extra motivatie te geven om een laatste sprintje te trekken.

Jeroen a.k.a. ‘Fluitje’ was er niet bij, dus we hebben onder leiding van Teun weer veel mogen improviseren. Zo werd iedere renner persoonlijk toegejuicht (zie filmpje) tijdens hun kwart/halve/hele marathon; Organisatie, bedankt voor de naamplaatjes op iedere renner. Een verbaasde blik bleef dan ook niet achter bij de renners; ‘Ej verrek, woar kenne diej meense meej geil shirtjes die minne noam skreeuwe min van?’
Tot en met de (respectievelijke) allerlaatste renner zijn de marathonrenners aangemoedigd, sterker nog, zij die als laatste kwamen werden door een haag van Sambanda leden over de streep getrokken.

Dat men zelfs in Tilburg weet dat Sambanda een biertje lust onder een zonnetje van 32˚C bleek wel nadat Thea van 3 hoog ons hierin voorzag van 2 heerlijk lauwe kratjes Lieshouts gerstenat. En Thea had zelfs nog een mosterdkaasje en boerenmetworstje voor onze Sambandanen in petto. Thea bedankt! Wat Thea overigens wél begreep maar de organisatie niet; Onze jongens van Sambanda houden niet zo van ‘Healthy muesli repen’, ‘Biologic coconut water’ en andere rare ongezonde fratsen.

En mocht u denken, ‘wie is die knappe adonis en die andere minder knappe kerel die ik nog nooit heb gezien?’ De ene is Jozef en de andere is Niels, wie wie is laat ik aan de lezer over… Maar Jozef en Niels zult u zeker nog vaker gaan zien, ook zij behoren vanaf heden tot een van de uitverkorene om deel uit te mogen maken het wonderschone Sambanda.

Roel vd Heuvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *