Sambanda, de band

SambaCinco2015_306

Sambanda: explosieve Braziliaanse sambapercussie met Brabantse gezelligheid

Sambanda is in 2008 opgericht door enkele fanatieke slagwerkers uit Handel en Boekel, wiens dorst naar slagwerk nog niet gelest was. Enkele kledingbrainstorms, schrijfsessies en logodesigns later was Sambanda een feit. Met een gezonde mix van jong en oud ontstond al snel de typische Sambanda-sound, waarbij de stelregel is: het hoeft niet perse samba volgens de officiële regeltjes te zijn, als de band (en het publiek) het maar vet vinden en zolang het maar swingt. Het repertoire varieert dan ook van samba tot Drum ’n Base tot rock, maar dan op de Sambanda-manier: origineel, swingend en dolenthousiast. En dat kan stilstaand, rondlopend, koprollend, Bellysjeffend…

Sinds het prille begin heeft de Sambanda-formule al menig trommelvlies nog dagen trillend achtergelaten. Zo mocht de band zich bij twee deelnames aan het Rotterdams Zomercarnaval ook tweemaal ‘beste band’ noemen. Het stadion van R.C. Lens in Frankrijk heeft inmiddels ook van de Handels/Boekelse combinatie gehoord (evenals elders in het buitenland). BZB sloeg de handen ineen met Sambanda om alle remmen los te gooien. Climax in deze samenwerking was bij Bavaria Open Air 2011, waar Sambanda BZB kwam versterken. In samenwerking met Banda Nobra en Frieddrums werd Bremen herhaaldelijk op zijn kop gezet. Daarnaast spelen we zoveel mogelijk op sambafestivals in Breda, Nijmegen en Oss. Ook trekken we regelmatig gewoon eropuit om bijvoorbeeld een koopzondag in Eindhoven op te leuken.

Sambanda’s paradepaardje is het eigen jaarlijkse sambafestival Samba Cinco wat vanaf 2010 is uitgegroeid tot een begrip in de omgeving. Naast alle optredens geven de mannen van Sambanda regelmatig leuke slagwerkworkshops. Bijvoorbeeld leuk als bedrijfsactiviteit of tijdens een familiedag.

Maarrrrrrrr, wat zeggen woorden? Sambanda moet je horen, zien en voelen!!!!
Check daarom onze foto’s, filmpjes en agenda!