Crossende trucks en motoren, pitspoezen, petten en… Sambanda!!!

Op de regenachtige zaterdag 30 oktober is Sambanda afgereisd naar het eurocircuit in Valkenswaard om te spelen bij de RTL7 Dakar pre-proloog. In de vroege ochtend vertrokken we iets over 10.00 uur richting het zuiden.

De eerste lol werd al beleefd tijdens de heenweg bij een opstopping in hartje Lieshout. Geen beter vermaak dan leedvermaak en zo keken de Sambandisten en haar gevolg noodgedwongen naar de stuurmanskunsten van een man die met 20 keer achteruitsteken met auto+aanhanger de gehele verkeersstroom in Lieshout lam wist te leggen, de regenpijp deels van zijn huis deed verdwijnen en uiteindelijk ook de aanhanger wist te parkeren. Chapeau Chapeau Henk! Eenmaal in Valkenswaard aangekomen bleken we ons op de verkeerde parkeerplaats te bevinden en werden we van verkeersregelaar naar motoragent naar verkeersregelaar gestuurd met als gevolg dat 2 van de 5 auto’s de juiste parkeerplek vonden. De rest nam genoegen met de gewone parkeerplaats i.p.v. de VIP/deelnemers plaatsen. Na een warm onthaal en bakje koffie werden de trommen uitgepakt. Na de eerste klanken komen de camera’s al aangesneld. Dit moet toch wel wat minuten op de nationale tv opleveren! Het eerste stilstaande setje resulteert meteen in gratis felrode DAKAR petten voor de gehele banda en ook hier werden we uitvoerig gefilmd. Mammoet nog bedankt. Lopend over het terrein trekken we de nodige bekijks. Maar om er zeker van te zijn dat iedereen ons zal zien en horen wordt er ook een setje gespeeld boven op een zo’n 4 meter hoge bus die dit trouwens wonderbaarlijk genoeg overleefde. We kregen enthousiaste reacties, van publiek, rijders en de crew en links er rechts werd nog een perskaartje uitgedeeld. Een zeer geslaagde dag met goede optredens en zelfs de vesten gingen op deze regenachtige dag nog even uit voor een groepsfoto met de twee lekkerste pitspoezen die er rondliepen. Zie het resultaat hiernaast.

Alleen RTL7 presentator Allard Kalff was het er even niet mee eens dat we speelden tijdens zijn opname. Maar natuurlijk stopten wij meteen nadat we dit doorkregen. Later bedankte hij ons nog voor de zomerse klanken tijdens zijn presentatie van de prijsuitreiking. Raymond zag zijn kans om op zijn beurt iets terug te zeggen en wel met de legendarische woorden: BEDANKT RTL7!!!!! Inderdaad organisatie bedankt en de nieuwe succesformule is gevonden: crossende trucks en motoren, pitspoezen, petten en Sambanda.

Dirk

Facebook Twitter Plusone Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.