Samba inferno bij Zero Quarenta!

Het eerste optreden van dit jaar stond op het programma. Bij ons begon het weer te kriebelen en we stonden dus ook te popelen om ons keurig gestrijkte rokje weer onder een laagje stof uit de kast te halen. Dit keer mochten wij met als “Sammanda” ( Jawel, een heuse KIEN bij de #grotezohetenwenietbingo ) -delegatie naar ‘Samba inferno’ dat georganiseerd was in het gemeenschapshuis ’T Trefpunt’ in Eindhoven. Waar de avond ervoor nog een groots bingo avond werd gehouden, was het nu het toneel voor meerdere sambagroepen om furore te maken. Het duurde niet lang nadat wij ons geïnstalleerd hadden of het spa goud vloeide al rijkelijk.

Na enkele uurtjes konden we ons klaar gaan maken voor ons optreden. Door ziekte viel op het laatste moment de hoge surdo uit en onze eigen ‘El Capitan’ nam het op zich om dit kunstje te gaan klaren. Kort voor het optreden betrapte ik hem nog op een zenuw plasje voordat hij zijn opwachting mocht maken op de hoge surdo. Achteraf waren onze zorgen toch wel terecht geweest. Achja, ze zeggen toch ook wel eens ‘De grootste eenvoud leidt tot de grootste ingewikkeldheid’.

Na ons optreden konden we nog mooi nagenieten van de overige bands waaronder ‘Os Malandros’ die bekend staan om hun fraaie en welgevormde danseressen….uhh slagwerk techniek natuurlijk. Na hun show, waar menig sambandaan nog even van bij moest komen, gingen we met een warm gevoel (onder ons rokje) weer huiswaarts. Kortom, het was een schitterende dag waar ons motto ‘Maak plezier’ weer hoog in het vaandel stond. De toon was weer gezet voor dit jaar en dit smaakte allicht naar meer. Gelukkig kunnen we ons alweer opmaken voor dit weekend fur die Wundere welt der ‘Bremer Karneval’. Het grootste samba festival van Duitsland wo wir die Deutschers eine poopy lassen riechen!

Gegroet, Karel (Ruud Verhofstad)

Facebook Twitter Plusone Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.