Workshop reunie Scouting Mierlo

IMG_0380De scouting in Mierlo hadden hun reunie en wilden, als de explorers die ze zijn, nieuwe terreinen verkennen. En ze hadden gekozen voor een tropisch thema! Een goede keuze, maar met heel foute hawai-bloesjes… En eigenlijk dubbel fout, daar Hawai toch echt niet veel te maken heeft met Braziliaanse samba. Maar dat mocht de pret niet drukken! Dubbel fout is best goed, vinden wij!


Sambanda werd, mede door de aanwezige vuurtonnen, warm onthaald. En na een daverende en vooral dreunende muzikale opening, was het de beurt aan de scouting zelf! De workshop begon!

In 2 sessie’s kregen alle aanwezigen, uitleg over de Braziliaanse instrumenten. En ze mochten de instrumenten ook bespelen. En zo verkenden de explorers met veel plezier en enthousiasme nieuwe muzikale terreinen! In korte tijd, leerden ze een basis Samba te spelen, inclusief 2 breaks, danspassen en een stop! Eindigend met een lang van zacht naar hard geroffel, als een applaus voor zichzelf!

Daarna nog een luide afsluitende set van Sambanda en toen was het met de pret gedaan. Tenminste voor Sambanda… Het vuur was duidelijk aangewakkerd bij de Scouts en samen met hun vuurtonnen zullen ze er nog een zeker een warme en tropische nacht van gemaakt hebben.

Wilant Wijdeven

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *