Sambanda en Carnaval ?

12642899_936222303114629_3792048509684518494_nSambanda 2.0 gaat ook nieuwe uitdagingen aan. Waar men voorheen niet aan zijn trommel kon denken, laat staan dat hij uit de tas werd gehaald tijdens de carnaval stonden er dit jaar zelfs twee optredens gepland meej dees doag vol leut. Dan maar geen wagens bouwen of de voorganger in de polonaise aandouwen. Maar een skôn stukske muziek moaken! Op zaterdag 6 februari in Deursen, en op dinsdag 9 februari in Heeswijk.

Op zaterdagochtend kwam het taxibusje al aanrijden, trommen en kratje bier erin en op weg naar Deursen voor de optocht van ‘over d’n Dam’ met damesgroep ‘de Schottelsletten’. Een bijzonder optreden, nog voor het moest beginnen, want met slechts ’n uurtje repeteren achter de kiezen door onze 3 invallers Jordy, Tjeu en Giel kan het nog wel eens lastig worden. Maar niets was minder waar, met zelfs een wissel van partijen halverwege valt het geen moment stil. Hulde aan deze boys! Maar dat kon ook niet anders, vergezeld door zo’n club gezellige, goedlachse, knappe, drank-halende, schaars gekleed maar toch warm in de panty, swingende, lichtelijk aangeschoten tot bekant zat en nog eens drank halende dames!  Eerste plaats bij loopgroepen, zat verdiend!

Een mooie dag met kleurrijke stoet door de straten van Deursen, met zelfs lokale bekenden in het publiek. foto’s van de hele optocht, Kijk hier de foto’s!

Op de regenachtige dinsdag stond het ‘Snertbal’ op het programma. Een blaaskapellen dag, maar ook een sambaband was van harte welkom. Twee zelfs want onze vrienden van Banda Nobra waren er ook. Een dag met 23 kapellen en meer dan 325 muzikanten georganiseerd door de Pindullekes bij d’n Toren in Heeswijk-Dinther. Het was een dag met vooral veel getoeter, geblaas en gezucht. Ja zo’n vierde carnavalsdag hakt er in. Maar gelukkig aan snert geen tekort. Ook hier was onze Giel weer van de partij, zullen we dat shirtje en die kilt dan toch maar vast bestellen. ’t staat m goed!  Kijk hier de foto’s

Carnaval en sambanda, het bleek toch geen onaardige combinatie. Als het dan volgend jaar maar niet in het water valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *