Mi unne tropische vorst dun optocht door

carnaval2014_1669Nog maar net bekomen van het nieuws dat we dit jaar een echte Vorst in ons midden hebben besloten we dat dit een prima gelegenheid was om ook eens tijdens carnaval te spelen en mee te doen met de Boekelse optocht. Na vier avonden zwoegen was onze carnavalswagen voor Vorst Johan de 4e klaar.

Deels met bestaande Samba Cinco aankleding, deels met nieuwe versiering  hebben we er een gezellige tropische cabana van gemaakt. Sterk genoeg voor een groep hossende opgeschoten mannen die ook wel eens wilden weten hoe het is om op een “zuipkar” te staan. Met “Bruur Cor” achter het stuur van de traktor hadden we een echte vakman bereid gevonden de wagen door de smalle, pittoreske straatjes van het mooie Boekel de rijden. We hoefden zelf alleen maar af en toe op de surfplank te letten die als een ware uitsmijter achter de wagen gebonden was.

Maar onze wagen was de eerste straat richting optocht nog niet uit of we werden vakkundig klemgereden door de plaatselijke bromsnor. Gelijk kwam het bonnenboekje uit de binnenzak en zonder mededogen werd er een pittige prent geschreven. Buiten de optocht geen mensen op de wagen, was de aanklacht. Het moet ook vooral niet te gezellig worden tijdens Carnaval, hè Politie? Maar het voorval mocht de pret niet drukken, besloten werd om een vakkundig bezwaar te gaan indienen.

Onder een prachtig zonnetje hebben we heerlijk getrommeld en meegezongen op de foute tropische liedjes van dj Spank. Met af en toe een nipje van een soort jagerskruidendrankje vloog de tijd voorbij. Ondertussen werden we achterna gezeten door de wagen van CV De Vliegenmeppers waar bovenin Vorst Johan de toren deed schudden. Ik geloof dat ze na Vorst Roland nooit meer zo’n “Prins elastiek” gehad hebben. Halverwege de optocht begon het bij hem ook te kriebelen om eens een deuntje met Sambanda mee te slaan en klom hij impulsief als een ware Rapunzel vanuit de toren naar beneden. Zijn schone Myrna en iets minder knappe Adjudant Pascal van Os verschrikt achterlatend. Maar het kwaad was al geschied. Snel werd vanuit bestuurswegen besloten dan maar kersverse Voorzitter Ronald van Sleeuwen (inmiddels gepromoveerd dus) mee te sturen om zijne dorstlustige hoogheid een beetje in de gaten te houden. Al snel kreeg hij een schudijzer in zijn hand gedrukt en stond het duo wild mee te spelen.

Na de optocht hebben we bij zaal La Compagnie, de residentie van De Vliegenmeppers, nog wat sambanummers gespeeld en hebben ons heerlijk ondergedompeld in het feestgedruis aldaar. Vorst Johan, wij als Sambanda hebben erg genoten van deze dagen en hopen dat er vanuit onze Handelse leden volgend jaar een zo sportief is om Prins van De Bergkneuters te worden. Anders zullen we zelf een “raad doe het zelf” op moeten richten.

 

Uw minister van informatie

Facebook Twitter Plusone Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.