Sambanda zurgt vur de neij vorst van de Vliegenmeppers, Johan d’n vierde!

kuppens_fotografie_2167Afgelopen 7 februari zou er een journalist komen van het Brabants Dagblad voor een interview met Sambambanda. Dit zou mooie reclame zijn voor ons en zeker voor het jaarlijkse Boekelse festival Samba Cinco. Joris Biemans, CEO website Sambanda, kon er helaas niet bij zijn en vroeg mij voor het schrijven van een stukje hiervoor. Maar helaas, de journalist van het Brabants Dagblad is niet komen opdagen, want het was allemaal een list voor een geheim optreden.


Rond de klok van 11 staat Sambanda klaar in het café van La Compagnie, waar in de zaal het Vliegenvangen nog in volle gang is. Zelfs ons Robke, lid van de Raad van Elf der Vliegenmeppers, die op het podium zit heeft helemaal geen weet van onze aanwezigheid. Om iedereen nog iets langer in spanning te houden, worden onze gezichten afgedekt met een Abraham masker. En om 11 over 11, lopen we de zaal binnen om de neij vorst van de Carnvals Vereniging de Vliegenmeppers naar het podium te begeleiden.

Nadat alle tips nog eens genoemd zijn en er steeds meer Sambandanen afvallen, blijven er nog maar een tweetal over. Een hiervan is de neij Vorst, hij-of-zij (een hij dus, want geen wijven bij Sambanda) onttrekt zich van het geheel en zal zichzelf omkleden. Na luid tromgeroffel en veel percussieherrie, komt de Neij uit. Sambanda is een neije vorst rijker, Vorst Johan de vierde.
Nu kan het bal beginnen en dit allemaal onder het motto: ‘Di slù alles!”.

Geschreven door Johan
(taalvouten eruitgehaalt door de ceo websait…)

PS: Nu wil ik toch even gebruik maken van deze mogelijkheid en wil ik iedereen uit om deze carnaval met mij te komen vieren in La Compagnie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *