Het terras vol bai Dientje’s pub

Zondagmiddag 21 april speelden we bij Dientje’s Pub in Gemert. We troffen een al goed gevuld terras aan waar de sfeer er al goed in zat. Na een voor sommige slopende fietstocht van ongeveer 5 kilometer kwam de barman met een blaadje vol verkoelende drank de zuchtende, in blauwe vesten gehulde mannen verlossen.

Na het uitpakken van de trommen en de gebruikelijke zondagse zwets wilden we rond drie uur beginnen met het eerste setje. Echter kwamen de kampioenen van Were Di op dat moment met de platte kar voorbij. Het aanzicht van een team sportieve dames in strakke shirts weerhoud menig Sambandaan ervan om te trommelen, dus het optreden werd uitgesteld. Een kwartiertje later waren de rollen omgedraaid en stonden de volleybal kampioenen naar ons te kijken. De officiële sambanda fancrew was ook weer aanwezig, waarvoor dank! Het goed gevulde terras kwam niks te kort en de barman liep af en aan. Met gevaar voor eigen leven trotseerden we als ware straatmuzikanten telkens de ‘gimmertse stroat’ om te spelen voor het publiek. Een enkele toeschouwer op zijn scootmobiel probeerde de bus en auto’s nog tegen te houden maar het mocht niet baten. Zo werden de optredens ooit bruut verstoord door enkele ongeduldige automobilisten. Welke het liefst zo vaak mogelijk met hun net gepoetste ‘vette bak’ en slecht R&B muziekje uit de speaker knallend vol gas (en herrie) langs de terrassen rijden.  De overbuurvrouw was blijkbaar minder gecharmeerd van onze drumkunsten en besloot roet in het eten te gooien waardoor we helaas eerder moesten stoppen. Een smetje op de zeer geslaagde dag, Dientje bedankt!

Dirk en zijn secretaresse Evie

Facebook Twitter Plusone Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.