Vijftien jaar Banda Nobra, tijd voor een feestje, tijd voor NobrAmigo!

Afgelopen zaterdagavond was het zover, het NobrAmigo festival ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van onze vrienden van Banda Nobra. Langs deze weg nogmaals gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Voor de vierde keer organiseerden zij dit festival waarbij ze speelden met vier bevriende sambabands: Razz me Tazz uit Sittard, Samba Rooi uit Sint Oedenrode, Frieddrums uit Berlijn en wij als Sambanda.

In een gezellige ongedwongen setting bij Popei in het Klokgebouw in Eindhoven was het leuk om alle bekende gezichten weer eens te zien. Om de beurt traden de bands in twee zalen op waarbij Banda Nobra het spits afbeet met een mooie set op de steeldrums. De strakke koppies waren extra geconcentreerd om al die moeilijke nootjes goed te raken, later op de avond tijdens hun afsluitende sambaset(je) van een uur(!!!) zou alles wat meer op gevoel gaan. Het blijft een genot om ze tijdens deze knallende optredens helemaal los te zien gaan. Ook de Duitse vrienden van Frieddrums, helemaal uit Berlijn, gaven alles. Zij waren het hele weekend als speciale gast uitgenodigd en speelden smiddags ook al in de stad. Het is gezellig kletsen met deze goedlachse meiden en jongens. De energie spat werkelijk van het podium af als zij aan de gang gaan. Ons optreden duurt wat langer dan normaal, een mooi setje wat prima ging en goed werd ontvangen. Ook Razz me Tazz en Samba Rooi voegden veel plezier en een mooi stukje muziek van hoog niveau aan deze avond toe. Allemaal met een andere stijl, dat maakt dit soort festivals geweldig om mee te maken. Wij zouden zeggen, volgend jaar weer? Zo ja, wij zijn weer van de partij, en dan tot het bittere eind!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *